Mažoretky soutěžily v Hlučíně na Estrella Ball cupu

V sobotu 2.4. a v neděli 3.4. se ve sportovní hale v Hlučíně konala mezinárodní soutěž v mažoretkovém sportu s názvem Estrella Ball cup 2022. Soutěž pořádal domácí klub MK Ballerisimo Hlučín, který úspěšně reprezentuje Hlučín a Českou republiku na celostátních i mezinárodních mažoretkových závodech. Spoluorganizátorem celé akce byla organizace Sport a kultura Hlučín. Do sportovní haly o víkendu zavítalo více než 700 mažoretek ze všech koutů České republiky, ale také kluby ze Slovenska a Polska. Po dva dny bojovala děvčata nejen o medaile, ale také o věcné ceny a dárky. Na soutěži bojovalo celkem 25 klubů, celou akcí provázel Honza Gavelčík a o ozvučení a osvětlení akce se postaral Dan Cieslar. Celou soutěž slavnostně otevřeli starosta města Hlučína, pan Pavel Paschek, místostarostka města, paní Petra Řezáčová a také ředitel ZŠ dr. M. Tyrše v Hlučíně, pan Zdeněk Ševčík. Právě ZŠ dr. M. Tyrše v Hlučíně je kmenovou tréninkovou základnou pro hlučínské Ballerisimo. 

 Soutěž v sobotu ráno zahájily nejmladší mažoretky ve věku do 7 let. Tou úplně nejmladší závodnicí byla Stella Reichl z klubu Michelle Karviná, která od pořadatelů soutěže obdržela na památku plyšového medvěda. Kategorii nejmladších littlekadetek zcela ovládly domácí mažoretky z MK Ballerisima Hlučín, které si za všechny své choreografie odvezly zlaté medaile. Tím nejcennějším úspěchem bylo 1. místo ve skupinové pódiové sestavě s názvem Zoubečková víla. Ani v dalších kategoriích tomu nebylo jinak – Ballerisimácké kadetky, tedy děvčata ve věku 8-11 let, získaly spoustu cenných medailí v kategoriích s hůlkou i s třásněmi. Mezi ty nejcennější medaile patří 1. místo v pódiové sestavě kadetek výkonnostní skupiny A (choreografie Chicita) a rovněž 1. místo v pódiové sestavě kadetek výkonnostní skupiny B (choreografie Sněhová královna). I v juniorské kategorii Ballerisimo opět kralovalo. Děvčata ve věku 12-15 let si totiž vybojovala zlaté medaile ve všech skupinových formacích – pódiová sestava s hůlkou (choreografie Perchta, bílá paní Rožmberská), pochodové defilé (choreografie Stařec a moře) a také pódiová sestava s třásněmi (choreografie Na koncertě Lady Gaga). Třešničkou na dortu mezi úspěchy MK Ballerisima bylo nejstarší družstvo seniorek, tedy děvčat ve věku 15-24 let. S jejich choreografií „Bipolar disorder“ získala děvčata, mezi nimiž tančí i trenérky MK Ballerisima Hlučín, 1. místo v nejvíce obsazené kategorii celé soutěže.

 „Jako hlavní organizátorka Estrella Ball cupu a šéftrenérka klubu bych ráda poděkovala městu Hlučín za podporu celé soutěže, panu starostovi, paní místostarostce a panu řediteli ZŠ dr. M. Tyrše za milá slova a zahájení celé akce, dále také panu řediteli SaK Hlučín, panu Martinu Nováčkovi a vedoucímu sportovní haly v Hlučíně, panu Petrovi Mijalovskému. Samozřejmě děkuji také celému personálu sportovní haly v Hlučíně. Dále bych chtěla poděkovat FC Hlučín a TJ Hlučín za propůjčení zázemí šaten. Děkuji všem sponzorům a partnerům akce, bez kterých bychom Estrella Ball cup nedokázali uspořádat. V neposlední řadě děkuji celému organizačnímu týmu rodičů z klubu MK Ballerisimo Hlučín, kteří celou soutěž nejen skvěle připravili, ale podíleli se po celý víkend na jejím bezproblémovém průběhu. Můj velký díl patří MK Ballerisimu Hlučín, všem osmdesáti závodnicím našeho klubu ve věku od 4 do 25 let, které vzorně reprezentovaly naše město na tak velké mezinárodní soutěži a z 61 startů vybojovaly neskutečných 47 medailových pozic, což je obrovský úspěch!“ uzavřela Karin Wronová.

Všem fanouškům, divákům a také všem klubům, které se soutěže zúčastnily, děkujeme za jedinečnou atmosféru, kterou ve sportovní hale v Hlučíně vytvořili. Soutěžícím děkujeme za dechberoucí výkony s hůlkou i s třásněmi – konkurence byla opravdu obrovská a diváci mohli po celé dva dny sledovat to nejlepší, o v současnosti moderní mažoretkový sport nabízí. Budeme se těšit opět za rok na dalším ročníku soutěže Estrella Ball cup.

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska