Hlučín má mistra republiky ve wakeboardingu

Hlučínský závodník Vojtěch Krčmář se v sobotu 27. srpna stal mistrem republiky ve wakeboardingu. V hlavním závodě skončil osmnáctiletý Krčmář na druhém místě za Rakušanem Timem Kaplem, vicemistrem Evropy, který se českého mistrovství neúčastnil.

„Dva dny před závody jsem se zranil, s výronem kotníku jsem skončil o berlích. Před startem jsem prostě berle odložil a předvedl to nejlepší, co jsem mohl,“ prohlásil Vojta Krčmář po závodě. Ve druhé jízdě zkusil i náročnější triky, s nimiž by se dostal na Kaplovu úroveň, ale nezvládl je a spadl. Počítala se mu tedy jen první jízda, kterou jel na jistotu. Porazil i svého dalšího velkého konkurenta, Holanďana Sama de Haana, který se v jízdě na wakeoardu s překážkama dlouhodobě řadí ke světové špičce. Holandskému sportovci se v Pasohlávkách u Brna, kde se mistroství na vleku Wakepark Merkur konalo, příliš nedařilo.
„Mám v repertoáru triky, kterými se můžu rovnat těmhle závodníkům ze světové špičky. Rozdíl je ale v tom, že oni je skákali už třeba tisíckrát, já dvacetkrát, třicetkrát,“ řekl Vojtěch Krčmář.

Jako čerstvý mistr republiky by se mohl Krčmář už 10. září zúčastnit Mistrovství Evropy ve wakeboardingu v Izraeli. „Doufám, že pojedu. Snad si do té doby dám do pořádku svůj kotník a moji účast schválí i naše federace,“ uzavřel Krčmář, který má domovský tréninkový vlek na Hlučínském jezeře.

„Vojtovi gratulujeme k získání mistrovského titulu a doufáme, že Hlučín bude skvěle reprezentovat i v Izraeli. Bude to pro něj jistě neocenitelná zkušenost,“ řekl starosta Hlučína Pavel Paschek.

Vojtěch Krčmář získal mistrovský titul i v loňském roce. Poté se ale na oslavu svého vítězství opil a pořadatelé ho zato dodatečně diskvalifikovali. „Poučil jsem se. Tenkrát jsem slíbil sobě i svým fanouškům že už se nic podobného nebude opakovat, a svůj slib dodržuju,“ dodal Vojtěch Krčmář.

 

Ivana Gračková
tisková mluvčí města Hlučín
736 281 733

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska