Čtrnáctý ročník Festivalu kultury a hlučínských řemesel je za námi

Mírové náměstí v Hlučíně hostilo již počtrnácté Festival kultury a hlučínských řemesel. V neděli 3. července se zde již tradičně představily folklorní a taneční soubory a kapely z celého Hlučínska. V rámci bohatého programu se představily kapely Hasičská dechová hudba Bolatice, Slezská kapela a Dechová hudba Hlučíňanka, folklorní soubor Vlašanky, taneční soubory Slunečnice a Seniorky ze Závady, mažoretky MK Ballerisimo Hlučín a nově Tilli-duo.

Součástí festivalu byl jako každoročně jarmark řemesel. Letos si návštěvníci mohli zakoupit paličkované výrobky, keramiku, skleněné vitráže, bižuterii, pletené a ručně šité dekorační předměty, výrobky pletené z papíru, dřevěné výrobky, mýdla, čaje apod. Ochutnat mohli např. domácí bramboráky a palačinky, regionální pivo a samozřejmě hlučínské koláče.

V rámci letošního ročníku festivalu se i oceňovalo. Pamětní medaili Cypriána Lelka za kulturní a osvětovou činnost obdržel pan Rostislav Pečinka, a to za dlouholetý a obětavý přínos pro záznam společenského života na Hlučínsku.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách a průběhu festivalu, všem účinkujícím za prezentaci toho nejlepšího z hlučínské kultury, prodejcům za prezentaci svých výrobků, městu Hlučín a Sport a kultuře Hlučín za pomoc při přípravách i při samotné koordinaci festivalu, Muzeu Hlučínska za poskytnutí zázemí pro účinkující, obci Vřesina za zapůjčení prodejních stánků a samozřejmě Moravskoslezskému kraji za finanční podporu celé akce. Za rok opět na viděnou!

 

Lenka Osmančíková

Fotogalerie

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Sdílejte na facebooku

QR Code
Počasí na Hlučínsku
Počasí Hlučín - Slunečno.cz
Naši partneři
Moravskoslezský kraj MAS Hlučínsko Hlučínsko Zapad Státní font životního prostředí Euroregion Silesia Muzeum Hlučínska